Forumuz.Net sitesine hoş geldiniz.
1 den 1´e kadar. Toplam 1 Sayfa bulundu
  1. #1
    αdмiиiи мєℓєgi


    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Bulunduğu yer
    Renklerin içi
    Tecrübe Puanı
    Mesajlar
    12,162

    Standart Kütahya yöresel yemekleri

    Kütahya yöresel yemekleri

    Kütahyanın meşhur yemekleri
    Kütahya yöresel yemekleri
    Kütahya da ne yemeli

    İsim:  c47b0db7-620a-40de-b932-b1cb68d0e6fd.jpg
Görüntüleme: 3763
Büyüklük:  35.1 KB (Kilobyte)

    Kütahya'da ne yenir?
    Düğün yemeklerinde Çevirme Çorba'dan sonra gelen Kütahya güveci oldukça lezzetli bir yemek. Güvecin alt kısmına iri doğranmış soğan sivribiber ve doğranmış domates eklenip üzerine orta yağlı döş eti (koyun) ya da kol kısmından parçalar konuyor. Tuz ve su ilave edilip güvecin üzeri hamurla kapatılıyor ve öğlenden akşama kadar fırında pişiyor. Kütahya'ya has yemeklerden biri olan Kuru köfte yufka kırıntılarıyla hazırlanıyor. Köfte harcı elle ovularak parçalanmış yufka yumurta (yufka sayısı kadar) rendelenmiş soğan kırmızı tozbiber karabiber ve kıyılmış maydanozdan oluşuyor. Elips şeklinde hazırlanan köfteler unlanıp yağda kızartılıyor. Genellikle soğuk olarak yeniyor. Köftenin yufka yerine pide veya ekmek hamuru eklenerek de yapıldığını görüyoruz Kütahya'da.

    Anadolu'nun değişik yörelerinde karşımıza çıkan Tirit yemeği bu yörede oldukça farklı hazırlanıyor. Un yumurta ve tuz yoğrulup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılıyor. Yarım saat dinlendirilip bezelere ayrılıyor. Birinci beze çok ince olmayacak şekilde açılıp yağlanmış tepsiye çiğden seriliyor ve üzerine yağ sürülüyor. Diğer yufkalar incecik açılıp tuzlu kaynar suda haşlanıyor ve soğuk sudan geçirilip süzülüyor. 3 kat haşlanmış yufka aralarına yağ sürülerek tepsiye seriliyor. Haşlanmış tavuk eti (tel tel ayrılmış) çekilmiş ceviz içi tuz ve karabiberle hazırlanan iç malzeme üzerine eklenip aynı sıralamayla işlem tamamlanıyor. Tepsi ocak üzerinde tavuk suyu eklenerek ve ara sıra çevrilerek Tirit pişiriliyor. Ters yüz edilip diğer tarafı da kızarınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılıyor. Beyaz et (hindi kaz tavuk tavşan eti) kullanılarak hazırlanan Curuklama oldukça pratik bir yemek. Yufkalar parçalara ayrılıp rulo şeklinde sarılıyor ve tepsiye diziliyor. Üzerlerine sıcak et suyu gezdirilip küçük parçalara ayrılmış beyaz et ceviz içi tuz ve karabiber ilave ediliyor. Tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber dökülüp servis yapılıyor. İstenirse sarımsaklı yoğurt da dökülüyor.

    Kütahya yemekleri
    Vali gülü köftesi Sıkıcık Balifuli köftesi Ense patlatan damak şaklatan Dobleç Deve dolması Garip köftesi. Hamur işlerinden Yufka böreği (kapama) Şipit Gökçümen hamursuzu Dolamber böreği Cum Cum Curlama Şık şık Bükme Haşhaşlı pide gibi yemekler de var. Kütahya'ya özgü tatlılar arasında baklavaları saymak gerek. Doldurma kabak tatlısı Kaymaklı hamur tatlısı Yufka tatlısı Su muhallebisi Sütlü incir tatlısı İrmikli gül tatlısı ve Namaz lokması diğer tatlı çeşitlerinden.



    Hemen Paylaş!


 

 
Künye Uyarı
Powered by vBulletin® Version 4.1.12
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Extra Tabs by vBulletin Hispano
Sanal Dünyanın Gerçek Ailesi
Copyright ©2007-2015 Forumuz.Net

Sosyal paylaşım platformu olan Forumuz.Net sitemizde, kullanıcılar, 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumuz.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İLETİŞİM panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumuz.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.


sohbet