Forumuz.Net sitesine hoş geldiniz.
1 den 1´e kadar. Toplam 1 Sayfa bulundu
  1. #1

    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Tecrübe Puanı
    Mesajlar
    7,083

    Standart Turpun Yararları Ve Zararları Nelerdir ?

    Turpun Yararları Ve Zararları Nelerdir ?

    Çok Değerli Bir Besin Deposu Olan Turp Sebzesinin Faydaları Ve Zararları Hakkında Gerekli Bilgiler.

    Turpun Yararları Ve Zararları İle İlgili Bütün Bilgileri Öğrenelim

    Turpun Yararları Nelerdir ?
    Organizmayı uyarıcı etkisi vardır.

    Soğuk algınlığında görülen öksürüğe karşı 1 tatlı kaşığı turp suyu içilmesi yararlı olabilir. Öksürük ve boğmaca için ballı turp suyu yararlıdır.

    Karaciğeri güçlendirir.

    İçeriğindeki potasyumla yüksek tansiyonu olanlar için yararlıdır.

    Safra kesesi taşlarını eritici etkisi vardır.

    Diş etlerini güçlendirmek için kullanılabilir.

    İştah açar.

    Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği turp yararları arasındadır.

    Sindirim sistemini uyarır.

    Gaz söktürücüdür.

    Mide ve bağırsağı çalıştırır bağırsakları dezenfekte eder.

    Kırmızı turptaki antioksidan madde kansere karşı koruma sağlar. Kırmızı turp beyaz turptan bu açıdan daha faydalıdır.

    Safra kesesi rahatsızlıkları için turp suyu yararlı olabilir.

    Böbreklerdeki kum ve taşı dökücü etkisi bulunur.

    Folik asit C vitamini potasyum kalsiyum demir minerali içerir.

    Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu karaturp kökünün hazımsızlık bronşit safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarında kullanımına onay vermiştir.


    Kara turp etki bakımından turp çeşitleri arasında en yararlısıdır.

    Ballı Turp: Orta büyüklükteki turp rendelendikten sonra iki yemek kaşığı balla karıştırılır 5 saat bekletilir ve posası sıkılır. Gün boyunca birkaç kere 1 tatlı kaşığı içilir.

    Mutfak robotuyla elde edilen turp suyu bir müddet buzdolabında bekletilerek yakıcı tadını yitirmesi sağlanır. Daha sonra balla karıştırılarak tüketilir. Her kullanımda taze olarak kullanılmalıdır.

    Hardal yağının mide mukozasını tahriş etme etkisi olabileceğinden dolayı kür olarak kullanım 6 haftayı geçmemelidir.

    Turp yerken tuzlanmadan yenmelidir.

    Turpun Zararları Var mı?

    Mide sorunu olanlarda midede yanma ve gaza neden olabileceği için mide proplemleri olanların fazla miktarda tüketmemeleri gerekir.


    Hemen Paylaş!


 

 
Künye Uyarı
Powered by vBulletin® Version 4.1.12
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Extra Tabs by vBulletin Hispano
Sanal Dünyanın Gerçek Ailesi
Copyright ©2007-2015 Forumuz.Net

Sosyal paylaşım platformu olan Forumuz.Net sitemizde, kullanıcılar, 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumuz.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İLETİŞİM panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumuz.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.


sohbet