Forumuz.Net sitesine hoş geldiniz.
1 den 1´e kadar. Toplam 1 Sayfa bulundu
  1. #1

    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Tecrübe Puanı
    Mesajlar
    7,083

    Standart Yunanistan Yemekleri - Yunanistan Yemek Kültürü - Yunan Mutfağı

    Yunanistan Yemekleri - Yunanistan Yemek Kültürü - Yunan Mutfağı

    Yunanistan YemekleriYunanistan Yemek KültürüYunan Mutfağı

    Balık ülkesi diyebiliriz Yunanistana. Balık Yunanistan için temel besindir. Akdeniz ürünlerinden incir üzüm portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir. Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu zeytine bolca sahip olduklarındandır.

    Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur. İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar. Ayrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir.

    Bizdeki gibi etli kuru fasulye çok sevdikleri bir yemektir. Daha sonra makarna çok yerler. Fırında makarna yaparlar. Bizim yemek türlerimizin çoğuna da sahip çıkmışlardır. Tatlılarımız etli yemeklerimiz kebaplarımıza zeytinyağlı yemeklerimize onlar da sahip çıkarak dünyaya tanıtmaktadırlar. Zeytinyağlı yemekler Yunan mutfağının temel özelliğidir.

    Musakka güveç her türlü çorba da yaygın yiyecekler arasındadır. Ekmeği az fakat yemeği çok yerler.

    Peynir ve patates kızartması da sofralarında sürekli olarak yer alır. Yemekten sonra Türk kahvesi içerler.

    Salatalarında genellikle radika ve selino adı verilen otlar kullanılır. Öğle yemeğinde yumurta da bulunur. Yeşil soğan börek dolma akşam yemeklerinde sıkça yenir. Yemeklerde bol baharat kullanırlar.

    Yunanistan Yemek tarifleri


    TAVUK ÇORBASI / Yunan Mutfağı
    ( 6 kişilik )

    Malzemeler :
    1/2 su bardağı pirinç
    75 su bardağı tavuk suyu
    4 yumurta
    2 limon suyu
    2 sap maydanoz (ince kıyılmış)
    1/2 kahve kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı :
    Pirinçleri iyice yıkayıp 30 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün.

    Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatın. Kaynayınca pirinci ekleyip ağır ateşte 15 dakika daha pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakın.

    Yumurtaları orta boy bir kaseye kırıp yumurta teli yada mikserde çırpın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak limon suyunu katın. Tavuk suyundan birer birer atarak ve sürekli çırparak birkaç kaşık ekleyin. Bu karışımı tavuk suyunun bulunduğu tencereye boşaltın.

    Tencereyi orta ateşe oturtup çorbayı 2-3 dakika pişirin. ( Kaynamamasına dikkat edin yoksa terbiyesi kesilir ). Tencereyi ateşten alıp karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapın.

    SELANIK TATLISI

    MALZEMELER

    şerbeti için:
    2 bardak toz şeker

    2 tatlı kaşığı limon suyu
    15 bardak su
    hamuru için:
    75 kahve fincanı un
    35 kahve fincanı tereyağ
    1 kahve fincanı pudre şekeri

    muhallebisi için:
    3 bardak süt
    1 kahve fincanı nişasta
    4 yumurta
    1/2 tatlı kaşığı tuz



    HAZIRLANIŞI

    Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.


    Hemen Paylaş!


 

 
Künye Uyarı
Powered by vBulletin® Version 4.1.12
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Extra Tabs by vBulletin Hispano
Sanal Dünyanın Gerçek Ailesi
Copyright ©2007-2015 Forumuz.Net

Sosyal paylaşım platformu olan Forumuz.Net sitemizde, kullanıcılar, 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumuz.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İLETİŞİM panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumuz.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.


sohbet