Forumuz.Net sitesine hoş geldiniz.
1 den 4´e kadar. Toplam 4 Sayfa bulundu
  1. #1

    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    µ¢µяµм ќёηäяι
    Tecrübe Puanı
    531
    Mesajlar
    847

    Standart Çocukların Yapabileceği Tarifler

    Çocukların Yapabileceği Tarifler

    Antepfıstıklı Kurabiye

    Malzemeler :
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurta
    125g yumuşak margarin
    15 çay bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı yoğurt
    iç malzemesi:
    1 yemek kaşığı fındık ezmesi
    1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı


    Hazırlanışı :
    Yumurta margarin şeker ve şekerli vanilini iyice çırpın.Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yoğurda ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserin ile iyice çırpın.
    Hamuru alıp yoğurun ve 05 cm kalınlığında dört köşe olacak şekilde merdane ile açın.Fındık ezmesi ve fıstığı karıştırıp macun yapın.

    Bunu hamura sürünsürdükten sonra sıkıca sarıp rulo yapın.Buzdolabında 3 saat dinlendirip 05 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 160C fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından alınca tepsiden çıkartmadan soğutun.




    Bulgurlu Hamburger

    Malzemeler :
    • 150 gr (3/4 su bardağı)
    • Bulgur (köftelik)
    • 500 gr yağsız ve sinirsiz dana kıyması
    • 2 diş sarmısak
    • Tuz Karabiber
    • 1 çay kaşığı toz hardal
    • 1/2 demet maydonoz
    • 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
    • 5 adet hamburger ekmeği

    Garnitür İçin:
    • 5 orta boy domates
    • 100 gr (1 orta boy) soğan
    • Ketçap
    • Hardal
    • Acıbiber sosu (isteğe bağlı)
    • 5 adet orta boy kornişon turşu
    • 1/2 kıvırcık salatanın yaprakla

    Hazırlanışı :
    İlk olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.

    Bulguru küçük bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru 30 dakika şişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda bir süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak kalan suyu atın. Bir kapta bulguru kıymayı sarmısağı tuz biber toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.

    Bu harcı 10 parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin. Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup birkez alt üst ederek yaklaşık 7-8 dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadat pişirin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesip ısıtın. Köfteleri ekmeklerin içlerine yerleştirin. Domates soğan ketçap hardal acıbiber sosu (isteğe bağlı) da ekmegin icine ekleyin. Kornişon turşu ve kıvırcık salata yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.




    Corn Flakes Tatlısı

    Malzemeler :
    250 gr. sade corn flakes
    2 yemek kaşığı bal
    5 adet karamelli çikolata
    1 avuç ceviz
    Hazır çikolata sosu


    Hazırlanışı :
    Çikolatalar tencerede eritilir.Bal ve cevizler de ilave edilip karıştırıldıktan sonra corn flakesler ilave edilip karışım corn flakeslere hızlıca yedirilir.Ateşin altı kapatılır. Küçük bir kahve fincanı su ile ıslatılıp karışım fincana doldurulup sıkıştırılır.Ters çevrilerek fincandan servis tabağına dizilir

    Karışım bitinceye kadar bu işlem devam eder (soğumadan hızlıca yapılabilirse fincandan daha kolay çıkarılabilir).Hepsi tabağa alınıp soğuduktan sonra üzerlerine hazır çikolata sosu dökülerek servis yapılır.


    Çikolata Ve Fındıklı Fiyonklar




    Malzemeler :
    250 gr Fiyonk Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşit
    30 gr kabuğu soyulmuş badem
    30 gr fındık
    30 gr tereyağı
    60 gr iri parçalar halinde sade (siyah) çikolata
    30 gr esmer şeker


    Hazırlanışı :
    Fındıkları orta ateşte ızgara tavasına koyun. Sık sık karıştırarak altın sarısı-kahverengi oluncaya kadar kavurun.Daha sonra iri parçalar halinde dovün.

    Büyük bir tavaya tuzlu su koyarak kaynatın fiyonk makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarnaları süzün ve ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Yağda karıştırın. Fındıkları çikolata ve esmer şekeri ekleyin. Karıştırın. Hemen servis yapın.



    Çilek Soslu Profiterol



    Malzemeler :
    amur malzemesi
    • 1 çay bardağı margarin
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı su

    Krema için
    • 5 yumurta sarısı
    • 1.5 kahve fincanı tozşeker
    • 1 kahve fincanı un
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı süt kreması
    • 1 portakal

    Üzeri için
    • 1 kahve fincanı çilek sosu

    Hazırlanışı :
    Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun.

    Hamuru derin bir kaseye alın. Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın. (Yaklaşık 40 top olacaktır.) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın. Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin. Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın.

    Portakalın kabuğunu rendeleyin. Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın. Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın.

    Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin. İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin. Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın.



    Çizgili Kurabiye

    Malzemeler :
    250 gr margarin
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    3 yemek kaşığı kakao
    4 su bardağı un


    Hazırlanışı :
    Margarin ve şekeri çırpın.Yumurta ve unu ekleyip kıvamlı bir hamur yapın.Hamuru ikiye ayırıp birine kakao ekleyin.Kakaolu ve sade hamuru ayrı ayrı açıp üst üste koyun ve rulo yapın.Bir parmak eninde kesip yatay olarak tepsiye yerleştirin.175 c de hafif pembe renk alıncaya kadar pişirin.




    Malzemeler :
    • 4 adet kırmızı elma
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su

    Hazırlanışı :
    Öncelikle elmalar yikanir ve kurulanir.Saplari kivirilarak kopartilir.Renkli cubuklar elma saplarinin bulundugu yere batirilir.Toz sekeri ve suyu kuçuk bir tencereye konulur. Orta ateste seker eritilir ve koyulasmasi için 10-15 dk kaynatilir.Koyulasan surub atesten alinir ve uzerinde olusan kabarciklar yokolana kadar bekletilir.

    Hazirladigimiz elmalari teker teker suruba batiralim ve fazlasini tencerenin kenarina siyiralim.Butun elmalari ayni islemden gecirelim ve yagli kagit bulunan tepsiye dizelim.Buzdolabina tepsiyle beraber elmalari koyalim ve 10 dk sonra elma sekerlerimiz hazirdir.



    Elma Ve Şeftali Suyu Ve Püresi


    Malzemeler :
    1 adet orta büyüklükte elma şeftali


    Hazırlanışı :
    Meyveler yıkanır kabukları soyulur.Katı meyve suyu sıkma aleti varsa suyu çıkarılır.Yoksa rendelenir ve temiz bir tülbentten süzülür.Meyve püre yapılacaksa cam rende ile rendelenir.Meyve rendesi ince ezme şeklinde olmalıdır.



    Et Suyu Çorba



    Malzemeler :
    Tranç et: 500gr
    Havuç:1adet
    Kabak:1adet
    Patates:1adet
    Soğan:1adet
    Dereotu:1adet
    Maydonoz:1adet
    Kereviz:1adet
    Tereyağ:75gr



    Hazırlanışı :
    Etleri iyice yıkayıp 180c fırınlayalım 30 dk
    Sebzeleri iyice yıkayalım tarım ilaçları çocuklarda bağırsak enfeksiyonu yapar.
    Tencereye yağı ekleyıp etleri kavurmaya başlayalım 25-30 dk kavuralım

    Ardından bütün sebzeleri ekleyip kavuralım dereotumaydonoz dahil.
    Suyu ekleyip kaynatalım etler pişene sebzeler parçalanıncaya kadar. Et ve sebze piştikten sonra temiz tencereye suyunu süzelim ve sebze ve et dahil blendırdan çekelim tencerede kaynattığımız suya tekrar döküp bir taşım kaynatalım.Ozleştikten sonra altını kapatalım.


    Fırında Mantarlı Püre



    Malzemeler :
    100 gr orta yağlı kıyma
    2 su bardağı
    mantar (incecik doğranmış)
    1 adet kuru soğan (yemeklik doğranış)
    1 çay kaşığı tuz
    karabiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 adet orta boy haşlanmış
    patates (rendelenmiş)
    1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    2 Adet yumurta
    1 yemek kaşığı un


    Hazırlanışı :
    Öncelikle kıymayı ve yağı tavada karıştırın.Üzeine tuz karabiber ve soğan ilave edip kavurun. Mantarı da ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Sonra patateslere unu yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın

    Fırına girebilen cam tepsiye kıymalı mantarlı içi yayın.Üzerini patates püresiyle kapatın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirip servise sunun.


    Hemen Paylaş!

    Konu _|Caramel_i|_ tarafından (07-10-2007 Saat 01:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood mu yaptınız ne :D

  2. #2

    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    µ¢µяµм ќёηäяι
    Tecrübe Puanı
    531
    Mesajlar
    847

    Standart

    Gazozlu Kek






    Malzemeler :
    • 1 şişe meyvalı gazoz
    • 5 Adet yumurta
    • 2 bardak şeker
    • 3 bardak un
    • Yarım paket vanilya
    • 1 limon kabuğu rendesi

    Hazırlanışı :
    Bir kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine un serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ve şekeri koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi vanilya elenmiş un ve bir şişe gazozu koyup bir kapta yavaşça karıştırın. Kalıba boşaltıp 35-40 dakika pişirin.


    Hindistan Cevizli Fındık Kurabiye



    Malzemeler :
    250 gr margarin
    35 su bardağı un
    2 yumurta
    6 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 kase hindistan cevizi



    Hazırlanışı :
    Oda sıcaklığında yumuşamış margarini geniş bir kaba alın.Üzerine yumurta sarıları pudra şekeri 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.

    Unu ilave edip hamuru yoğurun. Fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayın.Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Orta haretli fırında 20-25 dakika pişirin.


    Kahvaltılık Tost Dilimleri


    Malzemeler :
    • 9 adet tost ekmeği
    • Yarım kangal sucuk
    • 2-3 adet büyük sosis veya 4-5 adet küçük sosis
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 3 Adet yumurta
    • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    • 2-3 dal maydanoz
    • Tuzkarabiber kimyon kırmzı pul biber

    Hazırlanışı :
    Genis bir kaba yumurtalar kirilir ve cirpilir yogurt eklenir (cirpmaya devam edilir). Sıvı yag baharatlartuzince dogranmis maydanoz ve rendelenmis kasar eklenir ve karistirilir.

    Hazirlamis oldugumuz karisima minik dogranmis sucuk ve sosileride ilave edip karistirilir.Tost ekmeklerinin uzerine surulup yaglanmis tepsiye dizip 180 derecede uzerleri kizarana dek pisirelim.Pisen kahvaltiliklari sicak servis yapalim.


    Karidesli Mantar Dolması



    Malzemeler :
    16 adet büyük mantar
    32 adet karides
    6 diş sarımsak
    2 kaşık tereyağı
    2 Adet domates
    4 adet sivribiber
    2 adet soğan ve kekik


    Hazırlanışı :
    Karidesler ayıklanıp 8 tanesi ayrılır kalan 8 adeti üçe bölünür.Tereyağı eritilip ince kıyılmış soğan biber ve domatesler sote edilir.Parçalanmış karideslerde ilave edilerek kavrulur

    Hazırlanan bu malzeme mantarların içine doldurulur üstüne beşemal sos dökülüp kalan karidesler üzerine konup fırında kızartılır ve servis yapılır.


    Kavun Çorbası



    Malzemeler :
    1 adet ufak kavun
    2 bardak portakal suyu
    2 çorba kaşığı limon suyu
    Bir miktar dogranmış kavun



    Hazırlanışı :
    Kavunun çekirdeklerini çıkartın ve soyun. Daha sonra blenderdan geçirin. İçine portakal ve limon suyunu ekleyin tekrar blenderdan geçirin. Ufak ufak doğradığınız kavun parçalarıyla süsleyip servis yapın.


    Mısır Gevrekli Kurabiye

    Malzemeler :
    • 3 su bardağı un
    • 250 gr margarin
    • 1 yumurta
    • 1 paket
    • Kabartma tozu
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1 su bardağı damla çikolata
    • 1 su bardağı
    • Mısır gevreği

    Hazırlanışı :
    Hamur yoğurma kabına unoda sıcaklığında yumuşatılmış margarin yumurta kabartma tozu ve pudraşekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ayrı bir kapta damla çikolata ve mısır gevreğini harmanlayın.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve damla çikolatalı karışıma bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.


    Patates Şampinyol

    Malzemeler :
    8adet patates
    1 kaşık tereyağ
    4 çorba kaşığı gravyer peyniri
    Tuz


    Hazırlanışı :
    Patatesleri düz tencere koyun yarısına kadar su koyup fırınlayın.
    Ara sıra tereyağı sürüp patateslere kızartın.
    Üstlerine peniri serptikten sonra bir kaç dakika daha pişirin.


    Pekmezli Ispanaklı Börek


    Malzemeler :
    750 gr ıspanak
    5 adet yufka
    2 orta boy kuru soğan
    2 orta boy patates
    15 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
    1 çorba kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    yarım paket margarin
    yarım çorba kaşığı salça
    Tuz
    üzeri için:
    1 yumurta sarısı
    yarım çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi
    susam çörek otu


    Hazırlanışı :
    Sıvı yağda soğanlar ince kıyılarak kavrulur içine çiğden rendelenmiş patates eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir bir süre kavrulmaya devam edilir. Kavrulma işlemi teflon tavada yapılırsa soğan ve patateslerin yanması engellenmiş oluyor. Tuz karabiber ve pul biberler konur. Daha sonra doğranmış ıspanaklar ve pekmez eklenir ocağın altı kapatılarak harç iyice karıştırılır fakat pişirilmez.

    Yufkalar ortadan ikiye kesilerek eritilmiş margarinle her tarafı yağlanır. Harçtan yufkanın her tarafına yayılır ve rulo yapılır. (harcın hertarafına yayılma sebebi rulo yapıldığı zaman her katta harç olmasıdır.) Kendi etrafında sarılarak gül şeklinde tepsinin ortasına konur . Aynı şekilde öteki yufkalarada işlem uygulanıp tepsinin ortasına konan yufkanın etrafına sarılırüzerine yumurta sarısına pekmez katılarak karıştırılır ve böreğin üzerine sürülür. Cörekotu ve susam serpilerek 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.




    Renkli Omlet



    Malzemeler :
    2 yumurta
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 yeşil biber
    1 kırmızı biber
    1 havuç
    Tuz



    Hazırlanışı :
    Bir kaba yumurtaları kırıp tuz ilave ederek çırpın.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
    Tereyağını tavada eritin

    Sebzeleri ilave edip hafifçe soteleyin.Çırpılmış yumurtayı ekleyip tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın.Tavanın kapağını kapatıp pişirin.Altı hafif kızarınca omleti çevirin.Bir kaç dakika daha pişirip tavayı ateşten alın.Sıcak olarak servis yapın.


    Renkli Şekerli Brownie



    Malzemeler :
    • 7 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
    • 2 su bardağı tozşeker
    • 5 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı kakao
    • 2 su bardağı un
    • 3 su bardağı ceviz
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 2 paket kabartma tozu
    • Hazır çikolata sosu
    • Renkli granül şekerler

    Hazırlanışı :
    Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelip koyulaşana kadar çırpın. Yumurta vanilya kakao un ceviz tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

    Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpip servis yapın.


    Soğutulmuş Sebze Çorbası



    Malzemeler :
    1/2 kg.
    patates
    4 pırasa
    1 adet soğan
    50 gr. tereyağı
    6 bardak et suyu
    1 bardak koyu krema
    2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
    Bir tutam hindistancevizi unu
    Karabiber
    Tuz


    Hazırlanışı :
    Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın.Bütün sebzeleri ince ince kıyın.
    Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin.Soğanı ve pırasayı soğanların kavrulmamasına dikkat ederek yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif ateşte pişirin

    Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.

    Kremayı kırmızı soğanı hizdistancevizini karıştırın.Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.



    Sosisli Sandiviç



    Malzemeler :
    6 tane hazır sandiviç ekmeği
    6tane sosis
    2 su bardağı su
    iki dolu dolu yemek kaşığı salca
    salatalık turşusu
    arzuya göre üzerine mayonez ketçap


    Hazırlanışı :
    Tavamızda iki bardak su ve iki kaşık salça özleştirilir 6adet sosisimiz bütün halinde 10 15 dakika haşlanır sandiviç ekmeklerinin arası salçalı su ile çok az ıslatıldıktan sonra haşlanan sosisler sıcak olarak sandiviçlerimizin arasına konur ince ince kestigimiz salatalık turşusu ve mayonez ketçap dökülerek servise sunulur.


    Sosisli Volovan


    Malzemeler :
    • 12 yaprak milföy hamuru
    • 1 Adet yumurta
    • 100 gr kaşar peyniri

    İç Malzemeleri:
    • 5 adet sosis
    • 2 Adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı
    • Hardal
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Kekik karabiber tuz

    Hazırlanışı :
    Milföy hamurlarını su bardağı ile keserek 12 adet daire çıkarın. Yuvarlak hamurlardan 6 tanesinin ortasını daha küçük bir bardak ile keserek halka şekline getirin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Daire şeklindeki hamurları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine halka şeklindeki hamurları koyun. Üzerine çatalla birkaç delik açın. Önceden 200°C ısıtılmış fırında hamurlar kase şeklini alıncaya kadar pişirin.

    İçini hazırlamak için sosisleri halka şeklinde doğrayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince kıyın. Biberleri sıvıyağda kavurup sosisleri ekleyin. Biraz kavrulunca salça hardal domatesleri ekleyip biraz su ilavesiyle pişirin. Suyu koyulaştığında kekik tuz karabiber ekleyip ateşten alın. Milföy kaselerinin içine karışımdan doldurup kaşar rendesi serpip fırında peynirler eriyinceye kadar 3 dakika pişirip servis yapın.




    Konu _|Caramel_i|_ tarafından (07-10-2007 Saat 01:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood mu yaptınız ne :D

  3. #3

    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Bulunduğu yer
    µ¢µяµм ќёηäяι
    Tecrübe Puanı
    531
    Mesajlar
    847

    Standart

    Şeftali Kurabiye



    Malzemeler :
    250 gr margarin
    2 yumurta
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 paket vanilya
    Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
    1 kase şokella
    1 çay kaşığı kırmızı şeker boyası
    1 kase toz şeker


    Hazırlanışı :
    Yumuşamış margarini pudra şekeri vanilya ve yumurtayı iyice karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurun.Hamurdan yarım şeftali büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Üzerine basmadan fırın tepsisine dizin.180 derece ısıtılmış fırında beyaz renkte pişirin

    Bir kasede şeker boyasını suyla karıştırın.Bir kase boş su hazırlayın.İki kurabiyenin arasına şokella sürüp yapıştırın.Şeftali kurabiyenin bir yanını boyalı suya bir yanını boş suya batırıp toz şekerde yuvarlayıp servis tabağına alın.Arzuya göre üzerlerine birer yeşil yaprak yerleştirerek gerçek şeftali havası verebilirsiniz.


    Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması



    Malzemeler :
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 yumurta
    140 gr un
    2 çorba kaşığı süt
    1 çorba kaşığı yağ
    800 gr elma
    2 limon suyu
    60 gr pudra şekeri
    3 tatlı kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı kanyak
    2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
    Tuz


    Hazırlanışı :
    Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını un süt tuz yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin.
    Elmaları soyun.Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın.Üzerlerinde limon suyu gezdirin.

    Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın.Elma dilimlerini içinde gezdirin.Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.

    Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın.Bir tavada yağı kızdırın.Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin.Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.


    Tavuk Kroket



    Malzemeler :
    1 Adet tavuk göğsü
    3 dilim bayat ekmek içi
    1 adet soğan
    Yarım demet maydanoz
    2-3 Adet yumurta
    1 cay bardağı galeta unu
    1 su bardağı sıvıyağ
    4-5 Adet patates
    3 Adet domates
    1 Adet patlıcan
    1 adet sivri biber
    Tuz
    karabiber
    yenibahar


    Hazırlanışı :
    Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.2 adet yumurtayı kırıp tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.

    Ceviz iriliğinde parçalar koparıp parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.Biberi bütün olarak kızartın.Patlıcanları küp küp doğrayın

    Tuz serpip karıştırın.10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip hafifçe kızartın.Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.


    Ton Balığı Köftesi



    Malzemeler :
    • 1 kutu 300 gramlık ton balığı
    • 1 adet ufak soğan
    • 5 adet kepekli ekmek içi
    • 1 Adet yumurta
    • Yarım demet maydanoz
    • Bir buçuk su bardağı un
    • Kızartmak içinıvıyağ

    Hazırlanışı :
    Ton balığının yağını süzdürün.Soğan kepekli ekmek içi 1 yumurta ve maydanozla birlikte robotta karıştırın.Hazırlanan köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar kopartıpelinizde yassılaştırın.Yağı kızdırın.Köfteleri una bulayıpkızgın yağa atın.Çevirerek iki tarafını da kızartın.Dilerseniz yeşillikle servis yapın.

    Tonbalıklı Ve Sebzeli Makarna

    Malzemeler :
    1 paket makarna
    1 adet iri havuç
    3-4 Adet domates
    1 kutu ton balığı
    1 kutu konserve mısır
    Mısırözü yağı
    Tuz
    karabiber


    Hazırlanışı :
    Makarnayı haşlarken diğer tarafta rendelenmiş havucu tavada mısırözü yağıyla birlikte biraz kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesleri ilave edinbir süre daha pişirin.Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra altını kapatın

    Makarnayı haşlayıpsüzdükten sonra sosu ilave edin.Tonbalığı ve konserve mısırı da ilave edipiyice karıştırın.Hem çok lezzetli hemde yapımı çok kolay çocukların bayılacağı bir yemek oluyor.



    Üç Katlı Jöle


    Malzemeler :
    2 paket vişneli jöle
    10 adet sade bisküvi
    3 kaşık katı yoğurt
    1 çorba kaşığı toz şeker



    Hazırlanışı :
    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.Soğuk suyla ıslatılmış kalıba jölenin 1/3 'ü boşaltın.Kıvam alana kadar buzlukta bekletin(çok fazla buzlukta tutarsanız donabilir ).Her tarafı jöle kıvamı alınca buzluktan alın.Kalan jölenin yarısını şekerle iyice karıştıdığınız yoğurda ilave edip kalıba dökün ve tekrar buzluğa koyun

    Aynı işlem tekrarlandıktan sonra kalan jöleyi ufalanmış bisküvi ile karıştırıp kalıba dökün.Artık buzluğa değil buzdolabınıza koyduğunuz tatlınızı en az 5 saat bekletin.Servis yapmadan önce bıçak yardımıyla kalıbı jöleden ayırın ve içi sıcak su dolu bir kaba oturtup birkaç sn.bekletin.Ters çevirip düz bir tabağa servis yapın.




    Vanilyalı Waffle



    Malzemeler :
    • 6 çorba kaşığı tereyağı
    • 250 ml tam yağlı süt
    • 160 gr un
    • 3 paket vanilya
    • 4 yumurta
    • 3-4 adet sert elma
    • 2-3 çorba kaşığı limon suyu
    • 4 çorba kaşığı tozşeker
    • 4 çorba kaşığı
    • Elma suyu
    • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
    • Ayrica: Waffle yapmak için ızgara

    Hazırlanışı :
    Bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritip süt un vanilya ve yumurtalarla karıştırın. Waffle' ın yumuşak olmasını istiyorsanız yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpın ve en son olarak karışıma ilave edin.
    Waffle ızgaralarını yağlayın. Arka arkaya altın sarısı renginde waffle pişirin. Bu arada elmaları soyup dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. Dilimlere limon suyu damlatın. Şekeri bir tavada kahverengileşince kadar pişirin. Şeker erirken karıştırmayın. Kalan tereyağı elma ve elma suyunu ilave edin. Şeker tamamıyla eriyince kadar dikkatlice ve yavaşça karıştırın. Elmalar ve şeker tamamen harmanlanana kadar karıştırmayı sürdürün.
    Vanilyalı waffel' lara pudra şekeri serpin ve elmalarla birlikte servis yapın


    Vişneli Serin Pasta


    Malzemeler :
    2 paket bebe bisküvisi
    3 su bardağı süt
    2 paket vailyalı puding
    35 su bardağı vişne suyu
    yarım kg vişne


    Hazırlanışı :
    1 paket bebe bisküvisini büyük bir tepsiye dizinüzerine 3 bardak sütle pişirdiğiniz pudingi dökün.Tekrar bisküvi dizin üzerine bolca vişne dizin
    kalan pudingi vişne suyu ile pişirip üzerine dökün.3-4 saat soğutup servis yapın.



    Konu _|Caramel_i|_ tarafından (07-10-2007 Saat 01:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood mu yaptınız ne :D

  4. #4

    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    ankara
    Yaş
    20
    Tecrübe Puanı
    212
    Mesajlar
    246

    Standart

    gazozlu keki teyzem öğretmişti bana hey gidi günler hey sağol




 

 

Konu Etiketleri

Künye Uyarı
Powered by vBulletin® Version 4.1.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Extra Tabs by vBulletin Hispano
Sanal Dünyanın Gerçek Ailesi
Copyright ©2007-2014 Forumuz.Net

Sosyal paylaşım platformu olan Forumuz.Net sitemizde, kullanıcılar, 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan Forumuz.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İLETİŞİM panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, Forumuz.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.

sohbet

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613